Voor een afspraak bel:  0224 – 227684

Over mij

Mijn naam is Vincent Engel en ik heb zes jaar Klassieke Homeopathie gestudeerd aan de School voor Homeopathie in Amersfoort en ben lid van de Nederlandse Vereniging van Klassiek Homeopaten (NVKH). Sinds 2012 voer ik praktijk aan huis in 't Zand. Daarnaast schrijf ik voor HM magazine (Homeopathie Magazine) en schrijf ik blogs voor de Vereniging Homeopathie (KVHN).

Homeopathie past bij mij omdat het een natuurlijke en zeer effectieve geneeswijze is, de resultaten spreken voor zich! Het is de filosofie die mij over de streep heeft getrokken om dit vak te gaan doen. In de praktijk zie ik hele families, van baby's tot ouderen, deze diversiteit in contact met mensen van alle leeftijden en kringen uit de maatschappij geeft mij voldoening en energie!  

Naast de verdieping in ziekteleer ben ik dol op onze tuin - kijk maar naar de foto's - en hou ik van muziek. In mijn jeugd heb ik als DJ gedraaid in discotheken en op festivals. De laatste tijd dans ik liever op muziek en dan voornamelijk op bachata en salsa. 

Vincent Engel, R.Hom

Beroepsvereniging

Als klassiek homeopaat ben ik aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Klassiek Homeopaten (NVKH) De klassiek homeopaten die geregistreerd staan bij de NVKH voldoen aan hoge kwaliteitseisen die worden gesteld aan opleiding, nascholing, waarneming en de consulten worden door de meeste zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed.

Ook ben ik gecertificeerd registertherapeut BCZ®

Redacteur HM Magazine

HM. Hét magazine over homeopathie en gezond beter worden.

HM (Homeopathie Magazine) is hét lifestyle magazine voor mensen met een bewuste levensstijl. In iedere uitgave vind je prachtige interviews met homeopaten en patiënten, interessante achtergrondartikelen, nieuws over ontwikkelingen in de politiek en zorg, boekentips, voedingsadviezen en boeiende columns. Kortom, HM gaat over homeopathie en gezond leven. 
Benieuwd? Neem een gratis HM magazine mee, ze liggen in mijn wachtkamer! 

Blog

Dat had je gedroomd

Dat je tijdens het slapen ook droomt is een prachtige uitvinding van onze schepper. Vroeger dacht men dat dromen niets anders waren dan afwijkende ‘gedachten’, alsof je dingen meemaakt met een bril op terwijl je ogen overdag optisch gezond zijn. We hebben geen invloed op de manier waarop ons lichaam (zenuwstelstel) als we slapen druk afbouwt door middel van dromen (verwerking). Als de maan aan zet is zinken recente ervaringen steeds dieper in ons onderbewustzijn, zodat je de volgende dag weer fris en fruitig kan beginnen.

Symboliek en droomduiding is per ‘dromer’ verschillend en kan zo diep gaan als de mens zelf. Een enge film kan een werkelijke ervaring triggeren uit een vorig leven wat de aanleiding is voor een nachtmerrie. Zeer heldere dromen kunnen in je dagbewustzijn blijven, omdat ze mooi waren of een boodschap bezitten. Deze heldere dromen zijn niet tijdsgebonden omdat er hierboven geen klok te vinden is.

Tijd voor een voorbeeld:

Een vrouw droomde dat zij een heftig auto-ongeluk meemaakte. Helder en duidelijk wist zij welke botten zij had gebroken. Twee maanden later stapt zij bij een vriend in de auto en haar droom wordt werkelijkheid. De broeder in de ambulance kreeg van haar te horen welke botten er gebroken waren, uiteraard geloofde hij er niets van en dacht dat ze wat bazelde maar de artsen in het ziekenhuis beaamde wat zij al wist. Wauw denk ik, wat is dit voor een droom? Om de verwerking voor te zijn? Had zij het ongeluk kunnen voorkomen? Mijn vraag was dan ook: wat gebeurde er met je, wat voelde je voordat je die auto instapte? Ik twijfelde, antwoordt ze. Waar zat die twijfel? In je hoofd (je eigen gedachten) of in je buik (intuïtie)? Nu wordt het gissen, vandaar dat de wetenschap met dit soort dromen tegen een muur aanloopt. Als een droom wordt doorgegeven vanuit de hemel, om richting te geven of steun in moeilijke tijden, dan is dat niet voor niets en een waardevol anker in iemands leven. De droom gaf in haar geval net dat zetje om de juiste keuzes te maken wat betreft relaties en vriendschap in de weken die volgden, iets wat voorheen niet mogelijk leek. Gelukkig is in een droom en in de liefde niets onmogelijk!

Op www.verenininghomeopathie.nl kun je al mijn blogs teruglezen. 

Het contact tijden de bezoeken in de praktijk en telefonische consulten hebben wij als prettig en positief ervaren. Er was rust, openheid en begrip. Bij de voorgeschreven kuren kregen wij verbaal en schriftelijk een duidelijke uitleg, evenals inname schema's.
 
Dank je wel Vincent!

Vragen?

Stel gerust een vraag via de mail: info@vincentengel.nl

Telefonisch spreekuur voor informatie en afspraken op werkdagen tussen 12.00 en 12.30 uur: 
0224 - 227684

Engel Homeopathie
Korte Belkmerweg 46a
1756 CD 't Zand
 

0224 - 227684

 

Korte Belkmerweg 46a,
1756 CD 't Zand

 

info@vincentengel.nl

 46 facebook 512

https://www.facebook.com/
homeopathieschagenNH/

   Logo Engel Vlak3cm

 

Vincent Engel R.Hom®

Register Homeopaat

Registertherapeut BCZ®: 170111R

Lid NVKH: 04-1713

AGB-code: 90-046949

AGB-code praktijk: 90-55557

KVK nummer: 55654029

Als klassiek homeopaat ben ik aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Klassiek Homeopaten (NVKH) De klassiek homeopaten die geregistreerd staan bij de NVKH voldoen aan hoge kwaliteitseisen die worden gesteld aan opleiding, nascholing, waarneming en de consulten worden door de meeste zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed.

Search